4/01/2015

Sanoinkuvaamaton rakkaus

Ennen kuin minusta tuli äiti, luulin, että olin jo kokenut sen suurimman rakkauden tunteen. Olin väärässä. Sannin tultua maailmaan olen ymmärtänyt, että äidin rakkautta lasta kohtaan suurempaa ei ole. Tai oikeastaan en kunnolla edes ymmärrä, kuinka suuri se rakkauden tunne on, koska sitä ei voi sanoin kuvailla edes itselleen. Se on jotai käsittämättömän suurta.

Ennen kuin minusta tuli äiti, tulevaisuuden tavoitteeni perustuivat lähinnä ammatinvalintaan, hienoon taloon ja puolisoon. Nykyään yksi tärkeimmistä tulevaisuuden tavoitteista on se, että kasvatan Sannista hyväkäytöksisen, reilun, ihanan ihmisen ja autan häntä tavoittelemaan unelmiaan niin kauan kuin vain itse siihen pystyn. 


Ennen kuin minusta tuli äiti, olin normaali teinityttö, joka saattoi päivästä toiseen huutaa äidillensä "mene pois, jätä mut rauhaan!" Nykyään olen oppinut kunnioittamaan vanhempiani ja rakastan heitä älyttömän paljon. Ja ymmärrän, että he tekivät kaikki säännöt ja rangaistukset vain rakkaudesta. Minäkin aion pitää sääntöjä, kun Sanni on vanhempi ja ymmärtää mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

Ennen kuin minusta tuli äiti, olin todella kriittinen itseni suhteen ja ajattelin aina muita ennen itseäni. Nyt osaan pitää itsestäni juuri sellaisena kuin olen ja muistan myös hemmotella ja laittaa välillä myös itseni etusijalle tietyissä asioissa. Kun äiti voi hyvin, niin lapsi voi hyvin.


Ennen kuin minusta tuli äiti, en osallistunut kotitöihin, koska minua ei pakotettu. Nykyään olen todella laiska kotitöiden suhteen ja tässä asiassa on vielä opettelemista. Aion kasvattaa Sannin niin, että hänen täytyy tehdä kotitöitä niin hän esimerkiksi saa jonkun palkkion. Sillä hän pääsee vielä elämässään pitkälle, kun oppii ottamaan vastuun omista sotkuista ja kotitöistä jo ennenkuin muuttaa pois kotoa. 

Ennen kuin minusta tuli äiti, minulla meni huonosti ja mietein useasti, että ketä varten oikein olen tässä maailmassa. Nyt minä sen ymmärrän. Oma lapsi on tärkeintä maailmassa, hänen eteensä tekisin ihan mitä tahansa, jopa antaisin oman henkeni hänen puolestaan. Niin suurta on äidin rakkaus. <3

                         
                    Hyvää pääsiäistä!
                            ~Sara