10/22/2015

Kaksivuotiaalleni, rakkaudella äiti <3

"Tänään on kulunut kaksi vuotta syntymästäsi. Kaksi raskasta, mutta niin ihanaa vuotta. Niin ihanaa, etten löydä sanoja kuvaamaan sitä onnen ja rakkauden tunnetta, mitä sinua kohtaan tunnen. Sinun syntymäsi oli parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut.

   Olen yrittänyt tehdä kaikkeni ollakseni täydellinen äiti sinulle. Vaikka tiedän ettei täydellistä äitiä ole olemassakaan. Silti olen pyrkinyt olemaan sellainen, sillä sinä ansaitset vain parasta. Välillä pelkään, että en onnistu 'tehtävässäni', mutta sisimmässäni tiedän, etten voi siinä koskaan onnistuakaan. Se ei ole mahdollista. Kenellekään. Tiedän, että olen paras mahdollinen äiti juuri sinulle ja se riittää minulle. 

   Uhmaikäsi on tällä hetkellä kovassa vauhdissa. Olet kuin pieni, söpö, kujeileva apina. Toisinaan saatat olla jopa käsiin räjähtävä aikapommi. Tai pahimmillaan tehosekoitin ilman kantta. Koettelet eniten äidin hermoja, tietenkin. Mutta siitä tiedän, että rakastat minua, vaikket sitä osaakaan vielä sanoa. Ja minä rakastan sinua vaikeista hetkistä huolimatta enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Olet äidin pieni prinsessa, vaikka mököttäisit nurkassa, vaikka heittelisit lelujasi ympäri taloa, vaikka veisit uuden kenkäsi vessanpönttöön ja vaikka kuinka kiukuttelisit niin, että koko kerrostalo kuulee. Tulet aina olemaan äidin pieni prinsessa.

   Ihmiset sanovat, että lapsen kanssa aika kuluu todella nopeasti. Totta sekin. Mutta toisinaan minusta tuntuu, että miten voit olla vasta kaksivuotias, olethan ollut elämässämme aina? En osaisi mitenkään kuvitella elämääni ilman sinua, enkä vaihtaisi päivääkään kanssasi. En edes niitä huonoja. Jokainen päivä kanssasi on uusi rikkaus elämääni. 

   Äiti on niiiiiin hirmu ylpeä sinusta. Neuvolatätikin kehui sinua tänään todella paljon, muistatko?    Hyvää syntymäpäivää, rakas lapseni."

                ~Rakkaudella, äiti~